maanantai 18. elokuuta 2014

Herkkää menoa

Moikka

Nyt on taas ollut taukoa postauksista, sillä pari tuntia on jäänyt välistä, ja tietokone päätti sanoa sopimuksensa irti...Tällä kertaa näppäimistö.
  Postauksia tulee siis aina kun pääsen äitin tai iskän koneelle kirjoittamaan.

Mutta kaikesta huolimatta, pari viikkoa sitten tallin loman jälkeen, menin Pompelilla, ja muistaakseni kaikki meni todella hyvin, ainut että poni oli vähän tahmea alussa, kunnes herätin sen sitten raipalla vasta alkuraveissa..Mentiin halkasijalla ravipuomit, ja sitten kasikon tyyppisesti kavalettia pitkällä sivulla, ja pomput meni ihan kivasti, osassa nyt pieni askelvirhe mutta pöh, nekin saatiin korjattua.

Sitten viimeviikolla mulla oli allani uusi tuttavuus, Jack.
Mua ehkä hiukan jännitti alussa kun talulla luki Rosa - Jack, ja kun niin tavalliseen tapaan oletin että siellä olisi se Pomo lukenut, mutta ei.
Jännitys kesti ehkä sen huimat 10 min, kunnes hain Jackin tarhasta. Se oli tosi kivan olonen jo heti karsinasta asti. Jos nyt vähän herkkä mutta anyway.
 Kentällä kun pääsin pollen selkään, oli kuin olisi pilven päälle istahtanut. Niin pehmeä ja kevyt hevonen ulkonäköön verrattuna. Käynti ja ravi meni tosi hyvin, tein paljon voltteja ja tehtiin askeleensisäisiä siirtymisiä, ja nekin meni tosi hyvin.
  Laukka olikin sitten hiukan haasteellisempi, kun on tottunut kokoajan puskemaan ja käskemään laukkaa eteenpäin tavallisilla tuntiponeilla. Laukka nousi jo pienestä lonkan liikautuksesta, tosin aika useaan otteeseen huomasin nostaneeni väärän laukan, sillä nyrkki ei pysynyt kiinni, ja ulko-ohja valui eteen, jonka ansiosta roikuin sisäohjassa...huoh' No kyllä se oikeakin sieltä tuli ihan hyvin kunhan vain muistin siirtää painoa hiukan sisälle, ja asettaa Jackin hiukan enemmän laukan suuntaan.

Oli kyllä ihanaa ratsastaa välillä ilman kannuksia ja/tai raippaa. Eikä tarvinnut kokoajan olla irrottamassa kuolainta, ja puskemassa eteenpäin, niinkuin esim. Pomolla ja Vinskillä.

Eikä, minkä säätökuvan Ida on meistä napannut :D Yksi juttu on nyt jäänyt viimeaikoina ärsyttämään. Meinaan se, että ravissa mä könöttelen entistä enemmä eteenpäin, enkä vaan saa pidettyä selkää suorana. Tästä myös johtuu mun aivan sairaat selkäkivut, mitkä ei ole kauheen kivoja...
Jos jollain on jotain hyviä vinkkejä tuohon könöttelyyn, olisi kiva saada kommenttia kommenttiboksiin (:

Tässä näkyy tosi hyvin mun ihana etukenoni...


~Rossu

4 kommenttia:

 1. Hei mul on yks hyvä vinkki minkä oon kuullu, ku mul on näit selkäongelmii ja könöttelen eteenpäi!! Kuvittele, et työnnät sun napaa ja mahaa niinku ulos eteenpäi, nii selkä suoristuu :D sii samal työnnät hartiat taakse.. Ja kannattaa aina välil kans pyöritellä hartioit, ainaki mul on auttanu :)

  VastaaPoista
 2. Mut jos se ei tullu nii tee sillee, et työnnät napaa eteenpäi ja mahaa, sit samal viet hartioit taakse. Ja sit kannattaa niinku pyöritellä hartioit aina välil, mul on ainaki auttanu :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuli tuli, en vaa oo käyny taas vähää aikaan kattomas ku ei oo voinu kirjottaa eikä mitään :D
   Ja kiitti neuvosta, täytyy koittaa nyt muutenki parantaa tota mun istuntaa ku ei meinaa millää pysyy selkä suorana ravis :/

   Poista