tiistai 22. heinäkuuta 2014

♥ Ripari - Elämäni parhain viikko ♥Otsikosta voittekin jo päätellä että tämä postaus tulee kertomaan rippikoulusta, mutta pääosin viime/edellisviikon mahtavasta rippileiristä.
Koska blogin kirjoittaminen alkoi tuntua tylsältä vähien lukijoiden ja katsolukertojen takia, päätin että blogi jää kesätauolle ja syksyllä kun aloitan taas työskentelyn Viivin kanssa, jatkan kirjoittamista, MUTTA viimeviikon täydellisen rippileirin kunniaksi päätinkin tehdä yhden kesäpostauksen.

Tässä postauksessa kerron siis rippikoulusta ja kaikesta siihen liittyvästä, toivottavasti jaksatte lukea koko postauksen.

!Tästä postauksesta tuli aika pitkä, sillä tekstiä tuli enemmän mitä edes kuvittelin, ja kuviakin on aika paljon :D Koittakaa kestää! (Kuvista suurin osa on jonkun muun kuin minun ottamia, mullakin oli kamera kyllä leirillä mukana, mutta en kertaakaan jaksanut raahata sitä huoneesta ulos...Enkä laita edes niitä huone kuvia nyt, koska en valitettasti jaksa siirtää niitä nyt koneelle :/)!

Jos vaikka alottaisin päiväkirjatyyppisesti ja etenisin päivä kerrallaan leirin alusta loppuun.

Tiistai 8.7.
Tiistaina lähdettiin yhden aikoihin srk talon pihalta bussilla kohti Viherlahtea, joka sijaitsee Merimaskussa, ja heti perille saavuttuamme näimme paljon tuttuja, sillä rpk 5 oli odottamassa bussia Viherlahden parkkiksella. Ja siinä sitten moikkailtiin ja halaltiin kaikki kaverit läpi, ja todella moni kertoi, että leiri oli ollut ihan mahtava, eikä kukaan olisi halunnut lähteä kotiin. No eihän me sitä uskottu vaan ajateltiin että koko viikko tulee olemaan super tylsä, ja kaikki lähtee ihan yhtä tylsällä filliksellä millä on tultukkin.
 No mutta sitten lähdettiin raahaamaan laukkuja lipputangolle, ja nostettiin lippu salkoon, jonka jälkeen majottauduimme huoneisiin, ja kun sängyt oli laitettu ja tavarat purettu, lähdettiin leirikirkkoon, missä ensimmäisenä jaoimme koko porukan pieniin ryhmin (pikkuryhmät), ja keksimme nimet ryhmille. Meidän ryhmämme nimeksi tuli Geesukset [Tsiisukset] ja meillä oli kolme isota, kun muilla oli vain kaksi, sillä meitä pikkusia oli van neljä ja muilla viisi.
 Sitten viiden aikoihin oli päivällinen, joka syötiin aina pikkuryhmissä, niinkuin myös lounas. (Aamupalan, päiväjuoman ja iltapalan sai syödä kenen surasssa halusi.)
 Illalla mentiin velä kirkkoon ja koristeltiin omat kangaskassit, mihin latettiin Raamattu ja Katekismus, sekä kaikki muut tarvittavat. Tämän jännän askartelutuokion jälkeen oli iltaohjelma, missä leikittiin, laulettiin ja isoset esittivät muutamia sketsejä, joista muutama oli ehkä ihan hauskakin.
 Sitten vielä iltapalan jälkeen oli isosten pitämä ilthartaus, missä meidät saatettiin istumaan sekaisin suureen rinkiin, ja sieltä sitten jotkut isoststa luki tarinoita/tekstejä/pätkiä Raamatusta, sekä laulettiin yhteen ääneen, ja kuunneltiin joku laulu.


Keskiviikko 9.7.
Keskiviikkona oli herätys klo 8.15, niinkun joka aamu, ja 8.30 oli aamupala, jonka jälkeen oli yhdeksään asti aikaa laittaa itsensä kuntoon, ja siitä sitten lipun nostoon. Sitten mentiin taas kirkkoon ja laulaa lurautettiin aika montakin laulua, ja sitten oli isosten järjestämien olympialaisten kahden ensimmäisen lajin vuoro. Ensimmäiseksi oli kori"juoksu", missä ryhmillä oli aluksi tietty määrä koreja joita pitkin piti päästä lenttis kentän toiseenpäähän, ja puolessa välissä otettiin yksi kori pois, ja jatkettiin matkaa. Geesukset tuli muistaakseni kolmansiksi.
Korijuoksun jälkeen oli fresbeen kanto, missä jokainen ryhmän jäsen kävi nopeasti kiertämässä yhden oman isosensa, frisbee päänpäällä. Fresbeenkannosta Geesukset vei voiton! Ja se olikin sitten ainut laji missä näin kävi...
Sitte oli jonkin aikaa vapaa aikaa ja ruokailutkin siinä jossainkohtaa päivää, kunnes tuli ilta, ja käytiin laskemassa lippu, katsomassa iltaohjelma sekä syömässä iltapala. Lopuksi oli taas iltahartaus, ja hiljaisuus alkoi kello 23.


Torstai 10.7
Torstaina oli taas herätys aamulla aikaisin tavalliseen tapaan, jonka jälkeen lipunnosto ja aamuhartaus. Sitten jossain kohtaa oli taas olympialaiset ja lajia en muista, mutta ei me siinäkään lajissa kyllä voitettu. Leikkejä leikittiin myös paljon ja raamiksessa jokainen ryhmä väsäsi näytelmän jostain Raamatun luomiskertomuksesta, ja meillä oli Nooan Arkki, missä minä toimin kertojana. Yllätys yllätys...
 Sitte iltapäivällä pelailtiin paljon vielä koppipalloa (Tosin hiukan omilla säännöillä...heh heh), ja illalla taas lopuksi iltaohjelma, sekä -hartaus ja lipunlasku.


Perjantai 11.7Perjantaina oli jännä päivä, koska oli leiriläisten vanhempien vierailuilta, josta kaikki olivat aika innoissaan, mutta sitä ennen oli kaikki samat perusjutut kuin aiempinakin päivinä, sekä oppitunti, ja rastien kiertely pikkuryhmissä.
 Iltapäivällä kuuden aikoihin vanhemmat saapuivat, ja heti ensimmäisenä oli kahvitauko ja pieni vapaa hetki, jonka jälkeen kaikki siirtyivät kirkkoon, missä pikkuryhmät esittelivät itsensä, ja ryhmänsä. Sitten oli vuorossa yhteslauluja ja isosten pitämä tietovisa, vanhemmat vs. rippkoululaiset ja isoset. Ja vanhemmat veivät tietenkin voiton...
 Sitten vielä lipunlasku ennen kuin vanhemmat lähtivät hiipimään kotiinpäin, ja illalla lopuksi kaikki samat jutut mitkä aikaisempinakin pävinä.

Not my arms- haaste

Not my arms- haasteen lopputuloksia...
Lauantai 12.7Lauantana oli perusjuttujen lisäksi oppitunti, sekä raamis mistä jokainen ryhmä teki taas näytelmän, ja esitti sen koko porukalle. Meillä oli ehdottomasti paras oikeudenkäynti- näytelmä ikinä.
 Illalla oli leffa mikä kaikkien piti katsoa, tosin yksi porukka oli päättänyt olla huoneessaan koko leffan ajan, eikä kukaan tietenkään huomannut mitään. Okei okei, nukuin itsekkin melkein koko elokuvan ajan...
 
Ja illalla hartauden jälkeen meidän huoneen kaikki työt (Paitsi minä, niin kovis kuin olen...) väänsi parkua yli tunnin, mkä johti hysteeriseen naurukohtaukseen mm. Jasminin tarinasta "Mun pyyhkeel on vessahätä!" ... Juuri näin.


Sunnuntai 13.7Sunnuntai aamuna lähdettiin koko porukalla kävelemään Merimaskun kirkkoon Jumalanpalvelukseen, jonka jälkeen oli vielä meidän ryhmän vuoro pitää miniJumis, missä mulla oli tehtävänä vain lukea pieni pätkä vanhasta testamentista.
 Sitten kierreltiin taas rasteja ryhmien kanssa, ja aiheena oli seurustelu. Kaikkien rastien tehtävät/kysymykset olivat aika turhanpäväisiä itsestäänselvyyksiä, mutta olihan siellä muutama ihan järkeväkin kohta. Iltapäivällä oli vielä sauna, mikä tiesi pitkää vapaa-aikaa niille jotka eivät saunasta välittäneet.
 Illalla oli velä se hetki mitä kaikki olivat odottaneet (Tai ainakin melkein kaikki),nimittäin jalkapallon MM-Finaali. Saatin Tepolta lupa katsoa koko peli olkkarissa, tosin en itse katsonut kuin ensimmäisen puoliajan, sillä peliä oli aika tylsä katsoa ilman ääniä...
 Illalla myös ukkosti aika lailla, ja sen kyllä muutkin huoneet huomasivat meidän huoneen kiljumskonsertin aikana...

Maanantai 14.7
Maanantai oli viimeinen kokonainen päivä sen mahtavan porukan kanssa, ja siksi tunnelma oli aika laimea, vaikka viimeisen päivän olympialaisten laji oli aika hauskakin, sillä kaikki isoset joutuivat lopuksi uimaan.
 Tehtiin maanantana vielä purkua ryhmissä, eli kirjoitettiin jokaisesta ryhmäläisestä jotain postiviivista lapuille, ja isolle paperille ajatuksia ja mielipiteitä omista ryhmistä. Kahdet pkkunäytelmät pidettiin vielä ryhmissä, tosin Mian ja minun näytelmä meni vähän pusikkoon, koska aihe oli aika huono, ja muutenkin... :D
Vapaa-aikaa oli maanantana aika paljon, ja siinä tuli sitten paljon pelailtua mm. pinkiponkia, koppipalloa ja skipboa.
 Illalla oli vielä iltaohjelman ja iltapalan jälkeen hartaus, missä lähes koko porukka itki loppujen lopuksi. Kaikista eniten itketti ajatus siitä, että huomenna se kaikki oli ohi, eikä sitä samaa porukkaa ole enää samalla tavalla. Myös isosten jokaiselle omistama kynttilä sai aika monella tunteet pintaan...
 Hartauden jälkeen keräiltin töitä seiniltä ja halailtiin kaikkia rakkaita kavereita, jonka jälkeen melkein kakki meni päärakennuksen käytävälle istumaan, missä sitten lauleskeltiin, ja otettiin pari kuvaakin.
 Suihkun jälkeen olo helpotti paljon, ja kaikki nukahtikin aika nopeasti.


Tiistai 15.7
Viimeisestä päivästä en muista paljon mitään, sillä ei kirjoitettu opk:ta, eikä muisti nyt oikeen tunnu pelaavan, mutta ainakin lauleskeltiin ja leikittiin, sekä pistettiin laput kiertämään mihin jokainen sai kirjoittaa jotain toisesta, ja halipiiri vielä lopuksi.
Aamulla kyllä siivottiin ja pakkailtiin tavarat, tosin meidän huone teki tämän 10 minuutissa, sillä meille ei oltu ilmoitettu että kello 9.15 kaikki laukut on oltava pihalla, ja huone siivottu...
 Pihalla otettiin vielä ryhmäkuva (peruskuva, kaksarikuva sekä tuplauskuva). Ja sitten lähdettiinkin jo raahaamaan laukkuja parkkipaikalle, ja odottamaan bussia.

 Raisioon saavuttuamme, heitimme laukut kirkon eteiseen (vai  mikä kinä onkaan), ja aloitimme heti konfirmaatioharjotuksen, jonka jälkeen jokainen oli vapaa lähtemään.
Huonosta selityksestä huolimatta, koko vikko oli aivan mahtava, eikä parempaa Rippileiriä olisi voinut edes toivoa. Siitä porukasta tuli mulle kahdeksassa päivässä tärkeämpi, kuin mun omasta luokasta kahdessa vuodessa. Ja vaikka alussa kaikki oli tosi ujoja pari ensimmäistä päivää, lopussa oltiin kuin eri ihmisiä, oltiin perhettä. Tästä esimerkkinä ensimmäisen päivän koppipallo, missä vain isoset pelasivat  koska kaikki muut istuivat puomin päällä hiljaa eikä edes harkinnut menevänsä pelaamaan. Toisin oli puolessa välissä viikkoa. Jos kentälle meni yksi porukka pelaamaan, niin hetken päästä siellä oli kaikki.
 Opin tuntemaan leirillä niin monia "uusia" ihmsiä, joista osasta mulla oli jopa aika suuria ennakkoluuloja, niin positiiviseen, kuin negatiiviseenkin suuntaan. Tosin ehkä enemmän sinne jälkimmäiseen. Niistä huolimatta tutustuin melkein kaikkiin, ja todella monesta tuli mulle aika hyviäkin kavereita.
 Opin myös paljon niistä "vanhoistakin" kavereista, sillä viikko samassa huoneessa toi meidät entistä läheisemmiksi, enkä olisi ikinä uskonut että me neljä tyttöä oltais  niin läheisiä, että jo ajatuskin erillään olemisesta kesälomalla sai meilkein kyyneleet silmiin. Siellä leirillä me naurettin yhdessä, itkettiin yhdessä, käytiin melkein jopa vessassa yhdessä, sekä kerrottiin niitä tyhmimpiäkin asioita/salaisuuksia itsestämme, sekä toisistamme. me myös luotettiin toisiimme niin paljon, että pystyttiin puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä, ilman että piti pelätä meneekö joku nyt sanomaan jotain eteenpäin tms.

Isoset ♥
 Rippileiri on sellanen asia, mikä tapahtuu vain kerran elämässä. Jos isosena olemista ei lasketa. Ja vaikkakin se ryhmä ei todennäköisesti tule kokonaan enää pysymään kasassa, toivon että edes suurin osa pääsisi vielä näkemään tosiaan tässä mahtavassa porukassa. En voi muuta sanoa kun suur kiitos kaikille leiriläisille, isosille, vetäjille ja muulle henkilökunnalle. Sekä erityis kiitos Jasminille, Annille ja Roosalle, joiden kanssa me viikko sikailtiin yhdessä huoneessa. ♥Sunnuntai 20.7.2014
Sunnuntai oli se päivä mitä kaikki olivat varmasti odottaneet. Nimittäin  Konfirmaatio. Tilaisuus meni kaikin puolin todella hyvin, vaikkakin se about +30 asteen lämpötila oli aika raastava.   
 Konfirmaation jälkeen isoset jakoivat kaikille ruusut, ja otettiin vielä yksi yhteiskuva kirkonpihalla.Kun kaikki oli valmista, lähdettiin meillepäin sukulaisten ja muiden vieraiden kanssa, ja me mentiikin Lauran ja Joonaksen kanssa Minnan ja Arin kyydillä.
 Kuvia otettiin paljon takapihalla sukulaisten kanssa, joista ehkä muutama onnistu mun kohdalla... :D


Minna ♥

Marja - Leena ♥

Laura ♥


Äiti & Tomi ♥

Äiti & Iskä ♥Iskä ♥

Iii Pappa ♥

Minna ja Ari & Pikkuveljet ♥

Hetta ♥

Iso Mamma ♥

Mamma & Pappa ♥

Ja lahjaksi sain älyttömästi ruusuja, muutaman korun, kaksi lahjakorttia, pari pyyhettä, sekä rahaa varmaan enemmän mitä laki sallii...Ei sillä että se mkään huono juttu olisi.
 
Suurkiitokset myös  kaikille, jotka jollain tapaa osallistuivat juhlien järjestämiseen (:
Ylempi sydän - Minnalta ja Arilta
Piikki koru - Lauralta
Nomination - Äitiltä
Risti - Mammalta
Mamman kanssa käytiin ostamassa mulle risti pari viikkoa takaperin.

Maanantaina kävinkin jo törsäämässä Tomin kanssa yli puolet lahjarahoista, mutta kaikki ostokset oli kyllä enemmän kuin tarpeellisia, sillä puhelimen onnistuin rikkomaan leirillä, ja nyt päätin ostaa expertiltä samsung galaxy s3, sillä se oli alennuksessa. Ja siinä samassa kun expertillä kerran oltiin, ajattelin katsella vielä uutta putkea, ja sekin löytyi, ja vieläpä halvalla nettihintaan. Ostin siis Tamronin AF 70-300mm Canoniin käyvän putken.
 Sitten poikettiin vielä Hööksille, kun se siinä matkanvarrella oli, ja mukaan lähti CRW Trento- Ratsastussaappat. Ne on aaaivan ihanat ♥Juuri rasvatut


ostin myös pinkit kuoret uuteen puhelimeen (:

Putki ♥

Maanantai päivällä käytiin vielä kummitädin kanssa ottamassa rippikuvat Pomolla, ja Marianne oli laittanut Pompelin oikein priima kuntoon, oli nutturat ja kaikki!
 Kuvista kunnia kuuluu Marja - Leenalle, Mariannelle ja tietenkin Pomolle ♥

Muutamia otoksia:
Mikä muuli ♥


Hahha :D tää on kyllä paras kaikista!


Leikittiin myös vähän yksisarvista...

Hienosti nuo jalat menee..Ja sitten itse "virallinen" rippikuva ♥

Kuvat © Marja - Leena Miettinen

♥ KIITOS RPK 6 ♥

P.S. Sain maanantai illalla tietää, että Viivi palailee kotiin kolmen viikon sisällä, eli postauksia alkaa siis taas tulemaan jossain kohtaa. (:

Kommentoi: Jaksoitko lukea koko tekstin? Mitä mieltä olit? (:

~Rossu


3 kommenttia:

  1. En jaksanut katsoin vain kuvat kuten aina ;)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa tekstiä ♡ Luin loppuun saakka :)

    VastaaPoista
  3. Luin loppuun saakka ja täytyy sanoa että aika paljon vaikutti samalta ku omakin leiri ja tää sai mut vaan enemmän ikävöimään omaa leiriä.

    VastaaPoista