sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Jännitystä elämään...


Huhhuh! :DD nyt on ollu aikamoinen viikko heposten suhteen; Ekat laukat Viivillä, Kamalin tunti IKINÄ, Pitkästä aikaa Vinskin selässä, ja Ensimmäinen maastolenkki Viivillä.

Aattelin edetä nyt ihan päivä kerrallaan, ja alottaa Tiistaista...

Eli Tiistaina oltiin Paattisilla ja ratsastin Viivin.(ei päästy Maanantaina pikkuveljen silmätulehduksen vuoksi). Mia päätti ettei juoksuteta Viiviä ennen selkään menoa, ettei se väsyis sitte niin paljon, ja olihan se paljon virkeempi ku edellisillä kerroilla (ainakin alkuun). Otettiin ensin käyntiä tietenkin ja sitte siirryttiin raviin. Poni punki tosi paljon sisällepäin ja oli aika työ yrittää saada se sinne uralle. No kyllä se vasemmalle meni ihan hyvin. Sitte Mia sano et tänään ois hyvä ottaa ekat laukat kun ponilla sitä virtaa oli. Ravattiin pari kierrosta ja sitten "nostettiin" laukka, tosin se piti ajaa laukkaan, kun ei se mistään sisäpohkeista vielä tajuu mitään. Nojoo kyllähän se pari askelta laukkas ihan oikein :DD Satula vaan kellahti oikeelle ja mä yritin keikkua siellä satulassa jotenkin :DD

Sitte Keskiviikko...En tiiä koska mulla ois menny tunti NIIN huonosti...
Siis mikään ei onnistunu, tehtiin aluksi väistöjä molempiin suuntiin ja poni vaan karkas multa. Paino oli kokoajan oikeella, ulko-ohja oli korvissa asti, Pohje jo melkeen poni lautasilla...
Lopun viimein multa palo sitte kiinni, ja sanoin Mariannelle, et ei mua oo luotu mihinkää pohkeenväistöihin sun muihin koulujuttuihin. (okei joo, tiedän et pohkeenväistö kuuluu ihan perusasioihin ratsastuksessa mut silti)
Otettiin ekaa kertaa Mariannen kanssa kunnolla yhteen :D Molemmat vaan huus toisille, ku mikään ei onnistunu xd Laukannostokin meni väärin ku poni otti sen raviaskeleen kautta. Enkä mä edes nostanut kun kaks kertaa. Sitte tunnin lopussa kysyin ihan vakavissani jo Mariannelta jos voisin välillä mennä jollain muulla kun nyt Syyskuun lopussa tuli sitte jo 4kk täyteen pelkällä Pomolla.
Marianne kysy multa et kenellä mä haluisin mennä, sanoin et ihan sama vaikka Roosa tai Vinski.

Torstaina menin siis Vinskillä. Marianne otti mut juttelemaan siitä Keskiviikon jupakasta, kun molempia jäi vähän kaivelemaan se. Marianne ihmetteli kun en mä oo koskaan ollut sellanen, eikä meillä oo koskaan ollut mitään tollasta yhteen ottoo tai muuta. Sanoin sitte vaan että mä olin muutenkin tosi väsynyt kun nukuin vähän huonosti, ja ärsytti kun mikään ei tominut.
Ei siinä muuta, juteltiin Viivistä, ja sitte tuli sen satulasta juttua ja Marianne käski mun sanoo Mialle, et sillä ois pari ylimääräistä ponisatulaa, jos ainakin menis koittamaan.
  Mut sit siihen tuntiin. Eli Vinskillä menin tosiaan ja ruvettiin heti taivuttelemaan hevosia puomien ympärillä. Tai siis pujoteltiin ja välissä suoristettiin.
Vinski taipu oikeestaan ihan hyvin, eikä kulkenut sellasena pitkänä matona mitä yleensä.
Sitte ruvettiin tekemään samaa harjotusravissa, ja se meni ihan OK , en vaan vieläkään osaa istua sen harjotusravissa xd Marianne kyllä sano et istun paljon paremmin mut pompin silti ihan sairaasti :DD Mä en vaan tajuu niitä ketkä pystyy istuu siellä :D
 Mut laukkaa otettiin pitkille sivuille pujottelun jälkeen, ja se meni aika hyvin. Pari kertaa Vinski nosti väärän, koska olin huolimaton ja nostin vinolla hevosella. hups.
Loppukynneissä vaan juoruiltiin Nean ja Iinan kanssa :DD mentiin hienossa kuviossa ympäri kenttää xd Ida myöskin kuva mua, ja laitan niitä sitte lopuks.

Eilen eli Lauantaina oltiin taas Paattisilla. autettiin pihaton rakentamisessa, taino Tomi autto, me polteltiin vaan roskia äitin kanssa ja käytiin maastossa.
  Aateltiin ratsastaa Viivi heti ekaks, ja hiukan mietin et miten me päästään kentälle kun se tuli oli siinä edessä. Jouduttiin muutenkin varustamaan Viivi pihalla kun tallissa oli niin kova melu. Siinä samalla kun laiteltiin Viiviä kuntoon niin Mia ilmotti että tänään lähetään maastoon :DD
  Viivi oli vähän pölö ja kulki kokoajan keskellä tietä missä oli eniten teräviä kiviä. Se aristi muutenkin jo jalkoja ja Mia sano et Viiville täytyy hommata kengät etujalkoihin. Ravia otettiin pari kertaa sileissä kohdissa, ja ihan hyvin se meni. Viivi kyllä kyttäili kokoajan kaikkea, ja se jännitikin aikalailla. mut muuten meni kyllä tosi hyvin (:

            
Maastossaaa <33
                   


I(i)da
Jaska ja tytöt (;On se vaan niin kaunis otus <3Nyt tuli aika paljon kuvia mut koittakaa kestää :D
P.S. Kirjoitusvirheitä en jaksa nyt tarkistaa, mut jos huomaatte jossain jonkun, ilmottakaa niin mä korjaan :DD

~Rossu

4 kommenttia: